Skip to main content

Prezident 2018

By January 12, 2018politika

Dnes začalo první kolo druhé přímé volby prezidenta České Republiky. Myslím si, že se jedná o velmi důležitou volbu, která určí (s ohledem na složení parlamentu) směr, kterým se tato země vydá. Není mi jedno, kdo bude prezident. Proto jsem se rozhodl něco napsat…

Poslouchal jsem skoro všechny prezidentské debaty na všech možných kanálech a médiích. Četl si v programech jednotlivých kandidátů. Vyplnil jsem asi 5 různých předvolebních kalkulaček. Díval jsem se také na různé analýzy a komentáře politologů. Srovnával průzkumy veřejného mínění. Inspiroval jsem se také od lidí, kterým věřím, a jsou pro mne do jisté míry opinion-makery. No a po tomto všem jsem se rozhodl, že budu volit toho, který (slovy mé ženy) sebral jako první odvahu a šel do toho. Nejen za tu odvahu, ale za to, co jako člověk reprezentuje.

V peletonu osmi pronásledovatelů současného prezidenta je mnoho kvalitních lidí. Upřímně tam jsou minimálně další čtyři, které bych si bez problémů na hradě dokázal představit – Jiří Drahoš, Marek Hilšer, Pavel Fischer a Mirek Topolánek.

Nicméně nemáme Demokracii 2.1, kde bychom mohli dát více kladných hlasů a tak jsem se musel rozhodnout. Můj hlas má pro první kolo Michal Horáček. Není ideální. To ale není ani jeden z nich, ale je to člověk, který byl v mnohém velice otevřený, měl jasně čitelný program, financoval si kampaň z toho, co v životě vydělal a obklopuje se kvalitními lidmi.

Pokud si vyberete někoho dalšího, tak to respektuji. Na co ale apeluji – běžte prosím volit! Nekašlete se na to!

Díky.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.