Skip to main content

BMC – live

By September 1, 2007July 8th, 2011osobní

Vznik tohoto uskupení hudebníků se datuje stejně jako vznik sboru Betánie – září 2000, kdy jsme si takto pracovně začali říkat. V roce 2004 jsme dostali pozvání hrát na Sjezdu mládeže CB v Havlíčkově Brodě a jelikož jsme neměli u nás ve sboru bubeníka, tak jsme pozvali našeho kamaráda Danečka Rašku, jestli by s námi nechtěl hrát. Po tomto hraní jsme si řekli, že by bylo fajn zkoušet pravidelně a něco s naším talentem udělat.

Začátky byly krušné, protože náš tehdejší basák Martin Horák se oženil do České Třebové a tudíž už s námi nemohl hrát. Pak nám klávesák na rok odjel do Austrálie studovat, ale vrátil se včas, protože se objevil nový basák a my jsme dostali znovu pozvání na Sjezd mládeže CB. Začali jsme zkoušet a i když už jsme byli hodně namíchaní (nebyli jsme všichni z Betánie), tak jsme se rozhodli si ponechat název BMC, ale přidali jsme k tomu dovětek Brněnsko-letovicko-vsetínská společnost hudebníků pro big-beatové chvály, protože jsme chtěli hrát hudbu, která by oslavila našeho Spasitele, ale v trochu jiném hávu – současnému uchu mladých lahodící hudbu.

Na jaře 2006 jsme hráli v sestavě Petra – zpěv a kytara, Pavel – klávesy, Marek – basa, Daneček – bicí, Milan (já) – kytary a zpěv na Sjezdu Mládeže CB. Vypadalo to velice slibně, ale náš styl úplně nesedl Petře a tak jsme se podzim domluvili a v dobrém se rozešli a zůstáváme dále přátelé.

Pak začalo druhé těžké období, kdy jsme celý podzim 2006 hledali zpěvačku a nebo zpěváka. Nakonec jsme našli – Kristýn Markovovou. V lednu pak z důvodů velkého vytížení odešel klávesák Pavel.

Hráli jsme pak ve složení – Kristyn – zpěv, Marek – basa, Daneček – bicí, Milan (já) – kytary. Vydrželo nám to spolu v této sestavě takřka 6 měsíců. Hráli jsme na Worship festivalu na Vsetíně a pak jsme přijali pozvání i na letní open-air hudební festival Campfest, kde jsme naše hraní uzavřeli z několika osobních důvodů.

Pro mě samotného to byly krásné roky a věřím, že někdy se mi něco podobného povede vzkřísit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.