Skip to main content

dopis z USA VI

By July 30, 2002July 8th, 2011osobní

Ahoj Vsichni!

V kratke dobe jsem se opet dostal na delsi dobu na net, takze Vas mohu opet zasypat nekolika horkym anovinka z lodi Wagon Trail a jejich okolnich vod.

Uz jste se nekdy kopali v cokolade? pokud ne, tak nase bakery (aneb pekarna – my tu vsechny veci pojmenovavame anglickyma nazvama, i kdyz mluvime ceskoslovensky) je to prave misto. Zrovna nedavno prede mne postavily obrovsky kotel cokolady a rekli, abych to presunul do mensich nadob a ze pry ruce jsou nejrychlejsi. Takze jsem se az po lokty topil v cokolade. No je to zajimavy pocit, ale nemusim to mit kazdy den.

Coz mi pripomina, ze bych vam vsem mohl tak trochu popsat, jak vypada nase pekarna. Mame tu obrovskou pec. Je v ni 350 stupnu Farenhaita (vubec nevim kolik to je v celsiovi – vubec ten americky merici system je divny). Kazdou chvili tam nekdo neco narve – at uz to jsou peakan rolls, cineman rolls, cookies, turnovers, bread – white, limpa… a spousta dalsiho materialu. Pak se to vydelava. Nekteri z nas maji na tele jizvy po tom, co si nedali pozor a trochu se spalili, ale to je v pohode. Dalsim mistem setkani je umyvani nadoby (dishes). Spousta spinaveho nadobi vam tu probehne pod rukam, ani nevite jak a uz je konec smeny. Pracuju od 7am do 3.30 pm docela fajn casek. Pokud v nasi pekarne nejsou vedouci pracovnice (maji volno – day off) pak je tu veselo. Ruzne bitvy…. Zrovna nedavno tu natacela jedna satelitni televize. Nebojte se hvezda ze mne nebude, protoze nataceli jen vyrobu nekterych veci a ja u toho nebyl. Snad priste.

Dalsi novinkou je, ze minulou sobotu tu v sboru byl koncert internacionalnich studentu. Mel jsem tu moznost se na tom podilet, takze lidi mohli slyset dve ceske pisne. Planoval jsem zahrat i nasi hymnu, ale nakonce z toho seslo. Nejsem tak dobrej, abych si ji mohl dovolit zpivat akapela. Prislo docela dost lidi a tak tu byla prijemna atmosfera. Uzasne bylo trio bulharskych kytraristu a jejich spanelsko liatinske variace. Doplnovala nas jeste ruska z Petrohradu.

Konecne se vratilo teple pocasi a tak tu snad bude i vice turistu a tim i vice zabavy. Na americanech je fajn to, ze si s colvekem radi popovidaji. Odkud jsi? Co tu delas? A dalsi podobne dotazy. Nekdy se clovek i vice zkamaradi a pak je to vice super.

No nejak se zacinam opakovat. Tudiz je asi cas zkoncit tyto zpravy.

zase se ozvu. Dotazy jsou vitany…

Mila

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.