Skip to main content

Jak jsem schudnul o 2.500,- Kč

By September 16, 2010July 8th, 2011osobní, politika

Znáte ten pocit, když víte, kde jste zaparkovali auto, ale nemůžete ho tam najít? Tak jsem se cítil dnes navečer, když jsem se vracel z práce. Zachoval jsem si chladnou hlavu a zavolal jsem 156, kde mi laskavě sdělili, že auto bylo odtaženo a ne ukradeno.

Vzal jsem si na pomoc švagra a nějaké drobné a vyrazili jsme si auto vyzvednout. Na místě mi ukázali policejní záznam před tím, než auto odtáhli. Nestačil jsem se divit. Stál jsem sice kousek v křižovatce (asi 30cm před koncem oblouku), ale důvod k odtahu byl ten, že jsem bránil v průjezdnosti křižovatkou. To, že na druhé straně vozovky stálo v zákazu zastavení auto je asi nepodstatné.

Jedná se o obousměrnou komunikaci, kde by mělo být dle normy 6m průjezdného prostoru. Komunikace samotná má ale jen cca 7m a na jedné straně je vyhrazené parkoviště – je tu 12 míst pro státní Policii. Tudíž toto pravidlo rozhodně není dodrženo už z podstaty věci, ale to asi nikoho netrápí.

Nakonec jsem zaplatil odtah i blokovku, jelikož bych asi v rámci správního řízení neuspěl a navíc by mě to stálo víc a to se mi nechtělo platit a hádat se s policajty…

Je možné se nějak poučit do příště? Raději neparkovat na ulici, kde bydlím.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.