Skip to main content

něco na tom bude

By November 15, 2010July 11th, 2011křesťanství

Včera večer mě dost oslovila jedna myšlenka jednoho kazatele, kterého z povzdálí sleduji a občas se v neděli dívám na jejich shromáždění na internetu. Týká se to do jisté míry našeho života, misie a peněz. Tady to je – “V pekle je tak horko a život je příliš krátký na to, abychom se jako církev ptali kolik to nebo ono stojí.

Co si o tom myslíte???

2 Comments

  • Hana says:

    Nevím přesně, co tím myslíš. Jestli se mají nekontrolovatelně valit peníze do jakékoli "evangelizační" aktivity?
    Myslím, že ta otázka tak nestojí. Raději bych diskutovala o smysluplném sdílení naděje, o pomoci skutečně hladovějícím či strádajícím, o investici do školství a vzdělávání, do umění (to všechno jsou taky evangelizační aktivity, ne?)… ale zrovna včera jsem se zprostředkovaně setkala s reakcí starších jednoho sboru CB na evangelizační nápad – podle mne výbornej, reakce negativní.
    Ale možná proto jsi tu otázku položil…

  • TímDruhým says:

    Ahoj Hanko, určitě to nemá být o tom, že budeme sypat peníze na všechno, co se kolem nás vyvrbí, ale na druhou stranu bychom se neměli bát dát peníze na něco, k čemu nás Bůh vede. Přesně jak píšeš – mít odvahu na to dát peníze i na věci, které nejsou prvoplánovitě evengelizační, ale mohou mít někdy mnohem větší dopady.

    Mě na tom oslovila ta výzva (kterou v tom vidím) k naléhavosti sdílení evangelia jakoukoliv formou…

    Tato myšlenka byla totiž řečena v souvislosti se založením jejich dalšího "campusu", jak říkají svým stanicím, v dalším městě. Musí se vynaložit prostředky, nemalé prostředky na to, aby to začalo fungovat, ale zachráněné lidské životy za to stojí…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.