Skip to main content

tentýž

By November 30, 2010July 13th, 2011křesťanství, osobní

Myslím, že to, že máme psa, je tak trochu Boží záměr se mnou :-) Asi mi chce dát čas na přemýšlení a modlení. Jinak to opravdu nevidím.

Dnešní venčení přineslo svoje ovoce :-) Vzpomněl jsem si na verš z Bible z knihy Židům 13:8 a musím říct, že to byla vzpomínka opravdu výživná a oživující.

Občas totiž s notnou dávkou nostalgie vzpomímám na to, co jsem zažil v minulosti s Bohem. Na věci, které se staly, když mi bylo 18 nebo 20. Na to, jak jsme s přáteli prožívali takové malé probuzení v Hodslavicích, jak jsme byli radikální na English Campech a sdíleli jsme evangelium, když jsme zakládali Ratolest…

Je toho opravdu hodně, ale ten verš mi připomněl, že nemusím jen vzpomínat, nemusím jen smutně hledět do minulosti a trápit se tím, že se teď to nejde a před tím to bylo tak jednoduché.

Ježíš Kristus je tentýž a to znamená, že věci, které se staly v minulosti se mohou stát znova. Znovu můžeme prožít probuzení, znovu můžeme zažít to, že se lidé obrátí ke Kristu.

Byl jsem opravdově povzbuzen a uvědomil jsem si, že nechci “jen” to stejné, ale toužím po dalších věcech a ty ještě jistě přijdou. Bible to tak zaslibuje. Je na co se těšit – a to jsem si dnes večer uvědomil…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.