Skip to main content

výchova dětí

By May 11, 2011May 29th, 2012křesťanství, osobní

P1070692.JPG

Každý rodič přemýšlí určitě nad tím, jak má svoje děti vychovat. Přemýšlí nad tím, kam v životě jdou a jak jim v tom pomoct, jak je podpořit a jak jim předat hodnoty, které má za důležité. Musím se přiznat, že u mě to není jiné. V této souvislosti mě hodně zaujal článek, který napsal kazatel Steven Furtick.

V době, když jsem byl ještě teenager a s Ratolestí (teď Haluzí) jsme dělali English Campy, mě přišlo, že na lidi, kteří nevěří musí vždycky nejvíce “zabrat” to, když někdo v životě projde vším možným drsným – rebelií v rodině, drogami, kriminálem atd. a pak uvěří. Je to možné. Když jsem si ale přečetl ten zmíněný článek tak mi došlo, že ta moje představa sice nejspíš platí, ale byl bych opravdu nerad, aby takto “dopadly” moje děti.

Každý večer se modlím za to, aby naše děti mohly poznat Boží lásku a to, že Bůh je živý. Modlím se za to, aby Mu uvěřily a šly za Ním celý život. Aby viděly, že to s Bohem má cenu ať už se bude dít cokoliv, jelikož hodnota života v Kristu se nedá ničím a nikým nahradit.

Matouš 13:45  Nebeské království je, jako když kupec hledající krásné perly  46 najde jednu velmi vzácnou perlu. Jde, prodá všechno, co má, a koupí ji.

Doufám, že tohle jednou našim dětem dojde, že to sice stojí vše, co mají, ale to, co jim toto rozhodnutí do života přinese, má mnohem větší hodnotu, než to, co mohou ztratit.

Nevím, jak to dopadne. Mohu jen věřit a udělat maximum možného pro to, aby další generace naší rodiny mohla pokračovat v tom, co jsme s Míšou společně začali. Aby naše děti mohly kromě Krista svůj život postavit i na naší víře a našem odkazu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.