Skip to main content

jarní víkend Betanie

By June 21, 2011křesťanství
Spolecna 4_web.jpg

© Petra Hašková - http://portretnifotografie.cz/

Letošní jarní víkend našeho kostela, který se konal první víkend v červnu, se nesl ve znamení tématu “Neste břemena jedni druhých”. Celý víkend byl opět plný různých zážitků a dojmů, ale musím říct, že pro mě jsou stěžejní asi dva momenty z celého víkendu, které mi v hlavě zůstanou asi na dlouhou dobu.

Prvním bylo sobotní večerní setkání na modlitbách. Už dlouho jsem neviděl lidi od nás z kostela bojovat společně na modlitbách za věci, které se týkají našich životů. Věci, za které jsme se modlili, vznikly na základě diskuse, která se odehrála v sobotu dopoledne v několika tématicky zaměřených skupinách. Hodně dobře nás to vedlo k tomu, co je opravdu důležité. Musím říct, že mi přišlo, že se různě skrz ty témata prolínala jedna věc – touha po duchovní obnově, touha po “čerstvém větru”. Myslím, že tím večerem jsme položili dobrý základ.

Druhým momentem byl můj krátký rozhovor s naším novým kazatelem Petrem Dvořáčkem, který na tomto víkendu byl s celou svojí rodinou a mohl se tak nám z Betanie představit více a udělat si o nás obrázek. V tom rozhovoru jsme se shodli na tom, že bychom spolu rádi “zestárli”.

Když jsem to slovo použil a Petr řekl, že chtěl říct to samé, tak jsem se zaradoval. Otvírá se tu tak velká možnost dlouhodobé spolupráce, dlouhodobého společného zápasu a to je něco, na co se fakt těším. Těším se na to, že budeme moci společně snít, společně plánovat a společně realizovat naše nápady a touhy.

Nebude to snadné, ale co na tomto světě je? Navíc si myslím, že podobně uvažuje víc lidí…

4 Comments

  • Pavel Kusnierik says:

    Čím ďalej tak tým viac si vravím že škoda že som tam nemohol byť. A k tvojej poslednej vete dufam, že budeme ako Betánia postavení pred mnoho výziev…

    • Ahoj Pali, fakt to stálo za to. Pokud bys chtěl, tak mám nahranou sobotní presentaci témat, které nás jako sbor pálí a tak trochu představují náš sbor :-)

      Jinak výzev je už teď hodně, třeba s posledním stanoviskem staršovstva k učení o prosperitě se jich bude pojit určitě velice mnoho…

      • ta prezentace zni lákavě díval som sa na tie postery čo posielalo staršovstvo a je tam veľa užitočných podnetov…

        a áno výziev je dosť už teraz, nie je to ľahké, no musíme mať odvahu ísť aj do neznámych nových vecí o ktorých na 100% vieme, že ľahké nebudú…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.