Skip to main content

Na otci záleží

By July 18, 2011May 29th, 2012křesťanství, osobní

Dnes jsem vezl auto do servisu na reklamační opravu zrezlého víka od kufru. Jelikož mě pak čekala cesta městskou hromadnou dopravou do práce, tak jsem se na cestu vybavil knihou. Vzal jsem si knihu od Kevina Lemana “Na otci záleží“, která je věnována problematice vztahu otce a dcery. Jelikož naše dcera Stella oslavila minulý čtvrtek své první narozeniny, tak jsem si řekl, že už je nejvyšší čas si tu knihu konečně přečíst. Je nutné, abych se vzdělal v tomto směru, jelikož toho o výchově děvčat vím velice málo, protože jsem výchovu dcery nemohl zažít ani v naší rodině u sourozenců, protože mám “jen” skvělého bratra.

Knížku jsem začal číst hned na zastávce, když jsem čekal na trolejbus. Četl jsem i v trolejbuse a četl jsem i v šalině (pro mimobrněnské – tramvaji). Po několika zastávkách jsem ale zjistil, že jsem vlezl do úplně špatné šaliny. Ta kniha mě tak dostala, že jsem na nádru úplně bezmyšlenkovitě nastoupil do toho, co přijelo první a vůbec jsem neřešil číslo.

Měl jsem tak nakonec více času na čtení a musím říct (po přečtení prvních 40 stran), že to bude určitě motivující kniha. Jsem zvědavý, co přinesou další kapitoly a obzvláště jsme zvědavý na to, jak se čtení této knihy projeví na mém otcovství a následně na tom, v jakou ženu Stella vyroste.

naotcizalezi.jpg

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.