Skip to main content

ranní arogance

By August 17, 2011politika

Dnes ráno jsem to už nevydržel.

17082011.jpg

Mnozí z Vás víte (z mých předchozích příspěvků), že naše ulice je úplným semeništěm různých dopravních přestupků. Největším hříšníkem je bohužel Policie ČR. V posledních několika měsících snad neuplyne den, kdy její auta v několika kusech stojí v zákazu zastavení, který na konci naší ulice je, aby se auta mohla otočit, jelikož je většinu dne naše ulice slepá.

Dnes ráno stálo v tom zákazu celkem 6 vozů patřících Policii. Nedalo se tam vůbec otočit. Zavolal jsem na 156 – Městská Policie – v bláhové naději, že budou řešit dopravní přestupek. Policista, který to zvedl mě hned odpálkoval s tím, že mám zavolat na 158, jelikož auta patří státní Policii a on se tím tedy rozhodně nebude zabývat. Zavolal jsem tedy na 158. Policista, který to zvedl mne vyslechl a snažil se namítat, že jelikož se jedná o krajské ředitelství, tak auta mají výjimku. Za oknem ani jednoho z těch aut, ale výjimka nebyla. Oznámil jsem tedy přestupek a policista mě velice arogantně ubezpečil, že to začne řešit.

Za 15 minut od ohlášení odjelo první auto. Za 30 minut odjely další 3. Zbylá auta se ani nehnula.

Když jsme se vrátili z celodenního výletu, tak v zákazu opět stála dvě auta Policie.

Každý den se mi na Policii volat nechce. Nemáte někdo někoho známého u novin a nebo televize, kdo by to mohl proklepnout ze strany investigativní žurnalistiky? Vím, není to žádná velká kauza, ale na druhou stranu by to mohlo vést k tomu, že by lidé více tlačili na Policii a její lidi, aby se fakt dodržovaly předpisy, když chtějí po nás “obyčejných” občanech, abychom je dodržovali.

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.