Skip to main content

jeho přítomnost

By September 29, 2011křesťanství

Minulý pátek (23.9.2011) ráno jsem se po cestě do práce stavil na kus řeči za výbornou spisovatelkou a mojí dobrou známou Hankou Pinknerovou. Řešili jsme krátce nějaké moje osobní věci a ona v té souvislosti mluvila o jedné knize, kterou zrovna četla a která by mohla do té mojí situace vnést novou perspektivu. Kniha, o které byla řeč, se jmenuje “Přibližte se k Bohu…”.

Je to kniha od velice známého spisovatele, který se jmenuje Larry Crabb. Je to známý americký spisovatel, který má na svém kontě mnoho skvělých knih z nichž některé vyšly i v češtině. Tato kniha je první, kterou napsal poté, co překonal rakovinu. Hanka mi prozradila její hlavní myšlenku, aby mě nadchla k jejímu zakoupení. Musím říct, že se mě ta myšlenka stále drží a znovu a znovu nad ní přemýšlím. Zní takto:

“jako křesťané máme usilovat o Boží přítomnost ve svém životě a ne o Jeho požehnání”

Je to velice prostá myšlenka, ale má obrovskou hloubku a dalekosáhlé následky v tom, jak o svém životě v kontextu víry budeme přemýšlet. O co nám půjde? Co bude naší hlavní prioritu? Jak se to projeví v našich rozhodnutích, našich modlitbách, našich touhách, našich očekáváních? Nevím, ale doufám, že to bude vidět.

Už jsem začal šetřit…

Priblizte se k bohu.jpg

2 Comments

  • H Pinknerova says:

    Já tě nechtěla přimět k zakoupení, protože jsem si myslela, že ji už doma dávno máš. Jen jsem překypovala naléhavostí té myšlenky v souvislosti s tím, o čem jsme mluvili. :-)

    • však v pohodě… myslel jsem si, že ji mám, ale nemám, tak jsem aspoň začal číst “Řeč Duše”, kterou mám a kde o té myšlence je taky řeč… asi to je Crabbovo nosné téma v posledních knihách

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.