Skip to main content

GLS 2012 – Craig Groeschel

By November 30, 2012December 1st, 2012osobní

craig groeschel

Craig Groeschel je člověk, který je neskutečně pokorný, i když toho ve svém životě udělal už docela dost. Vede aktuálně asi největší sbor v USA – LifeChurch.tv. Mnoho prostředků také investovali do on-line Bible zdarma, kterou doplňuje stejnojmenná aplikace pro snad všechny aspoň trochu chytré telefony YouVersion. Já jsem se začal s dalšími lidmi podílet na překladech aplikace a webových stránek do češtiny a je to skvělá záležitost.

Craig ve své přednášce mluvil o překonávání mezigeneračních rozdílů, které se snad každou generaci objevují. Napětí mezi mladými a staršími.

Když se rozhodl pro Krista, tak chtěl v kostele, kam chodil, sloužit, ale nikdo mu neřekl ani slovo, nikdo si ho nevšiml. Jednou se kazatel z toho kostela rozhodl, že udělají zvláštní bohoslužby a lidé mohou pozvat své přátele. Craig do kostela přivedl bandu kluků z jeho skupiny z vysoké školy. A oni ho v tom kostele najali :-)

ke starší generaci

#Nehněvejte se, nebojte se a nesuďte je – věřte jim – oni Vás potřebují!

Můžu se stále mladým věnovat – Dokud nejsi mrtvý, tak jsi tu na zemi neskončil.

#If you are not dead, you are not done!

Klíč k vzájemnému porozumění a spolupráci je v delegaci – nepředávejte ale jen úkol. Když to uděláme, tak vytvoříme jen naše následovníky. Musí se předat autorita – tím se předává vedení!! Nesmíme jim (mladým) říkat jen to, co mají říkat. U mladé generace zabírá neuvěřitelným způsobem autentičnost. Přijměte období, ve kterém se právě nacházíte. Máte odkaz pro ty, kteří přijdou po Vás.

k mladé generaci

Potřebujeme ty, kteří šli před námi. Jako vzory, k poučení. Současná mladá generace je velmi náročná. Mnohokrát přeceníme to, co děláme krátkodobě. Málo prokazujeme úctu. Nedostatek úcty nedovolil Ježíši udělat zázraky – viz. Matouš 13:53-58.

#úcta buduje, neúcta boří!

#respekt se prokazuje a úcta se získává

Díky nedostatku úcty se nám jako národu nedaří moc dobře. Je dobré mít pořád zpětnou vazbu – obzvlášť pro mladé, ale týká se to i starších. Je dobré vytvářet konkrétní momenty pro mentoring.

#vytvářejte příležitosti pro růst významných vedoucích

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.