Skip to main content

GLS 2012 – Geoffrey Canada

By December 1, 2012osobní

Geoffrey Canada

Geoffrey Canada je člověk, kterého jsem před Summitem neznal. Nicméně jeho příběh a to, co začal dělat v Harlemu, mě velice oslovilo. Pokud totiž máte nějaký cíl a správnou vizi, tak je možné skoro vše a změna je možná i tam, kde ostatní už ztratili veškerou naději.

Waiting for Superman je dokumentární filmy, který zvítězil na přehlídce filmů v Sundance. Pojednává o tom, jak je na tom špatně americké školství a věci, které s ním souvisí. Roli v něm hraje i Geoffrey Canada, který rozjel projekt v Harlemu. Jeho příspěvek na GLS byl ve formě rozhovoru o tom, co dělá, jak ho ovlivnila jeho babička, jak je třeba se snu nevzdat a jak je dobré myslet na budoucnost. I když téma rozhovoru a toho, co Geoffrey dělá je hodně lokálně zaměřené a týká se to specifické části města, tak principy o kterých mluvil v rozhovoru jsou obecně platné a i my ve střední Evropě se můžeme mnohé od něj naučit.

Z části národa (USA) se stala místa beznaděje. Místa byla kontaminována. Kontaminace – stejně jako špatným, se mohou lidé “nakazit” dobrým. Geoffrey Canada se rozhodl, že změní osudy dětí v Harlemu. Ve čtvrti, která patřila v New Yorku k těm nejzanedbanějším.  Věděl, že změna je možná jen tehdy, když s dětmi projdou celé jejich dětství už od kolébky. Když jim pomůžou s učením a zdravotní péčí.

Jeho babička ho naučila smyslu pro čestnost. I kdyby se na ulici vysypal nákladní vůz s bankovkami, tak ona by je posbírala a odnesla na policejní stanici. Čestní máme být i tehdy, když se na nás nikdo nedívá. Čestnost je o stylu života a rozhodnutí.

Je dobré říci, že jsem selhal, ale nemělo by to zmenšit vizi. Je dobré se znovu vrátit a zkusit to.

Nesmíme zapomínat na to, pro koho / kvůli čemu pracujeme. Nepracujeme pro zaměstnance. Cíl je někde jinde!!

Je třeba vyžadovat určitou úroveň kvality práce. To velmi pomůže vybudovat skvělou organizaci, sbor. Je velice těžké říct lidem, kteří dřeli, že na některý úkol nemají, ale je třeba to udělat co možná nejdříve, aby to organizaci neodvedlo od cíle, aby to nezničilo cestu k cíli. Kolik jsem ochoten riskovat dalších příležitostí?

Je dobré zjisti to, kde je míra, kde Vás Váš dar začne odvádět od cíle Vaší práce.

Během let, které věnoval službě dětem v Harlemu vzrostl jeho soucit vůči lidem. Nicméně úměrně vrostl i pocit naléhavosti. Nenechat další generaci napospas.

V závěru rozhovoru mluvil o tom, že je dobré odejít v momentě, kdy se daří. Umožní to dát prostor dalším, aby uspěli ještě více než my.

#Pravý test víry přichází ve chvíli, kdy se nedaří a kdy je jen víra to, co Vás udrží v tom, že věříte Bohu!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.